sklepowe regały, bez uwzględniania ich producenta, czy takich detali jak kolor. Projekt sklepu mięsnego o sporo łatwiej zaprojektować niż to jest w sytuacji projektów restauracji lub cukierni. Zwykle sklep mięsny to jedynie przeszklone lady chłodnicze i stojaki, na których umieszczone są pozostałe produkty. Projektując sklep trzeba brać pod uwagę trzy punkty widzenia. Po pierwsze klientów, którzy muszą polubi robienie zakup� �w w sklepie i do niego wracać z uwagi na to, że jest to bardzo wygodne. Po drugie pracownikom też musi być wygodnie. Projekt cukierni chociażby powinno uwzględniać to, by pracownicy mieli komfortowe stanowisko do przygotowywania deserów. Po trzecie powinno się brać pod uwagę przepisy. W lokalu muszą być wyraźnie oznaczone drogi pożarowe, czyli drogi ewakuacyjne. Wyjścia muszą być oznakowane a ścieżki pośród regałami w sklepach stosownie szerokie. Ponadto trzeba przestrzegać przepisów sanitarnych, zatem w lokalu muszą być odpowiednie miejsca przeznaczone do higieny. To zwłaszcza istotne w sklepach spożywczych, gdzie sprzedawca myje narzędzia - noże. Do tego dochodzi ostatnia kwestia - przepisy bhp.
Źródło: projektowanie sklepów wrocław.